A zenei témájú designnal újjászületett Aria Hotelről még szeptemberben írtam, akkor szurkolhattunk érte, mivel a Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design díj három kategóriájában is jelölték, a Legjobb Luxus Előcsarnok, a Legjobb Luxus Vendégszoba és a Legjobb Luxus Hotel.

Újdonság az Aria háza táján a nemrég nyílt étterem a Stradivari, ahol a nagyvilági hangulat mellett, az úgynevezett „Farm-to-table” (termelőtől az asztalig) koncepció szerint készítik a legkülönlegesebb fogásokat. Ez azt jelenti, hogy a környezet- és egészségtudatosság jegyében az alapanyagok többségét közvetlenül a kistermelőktől, ellenőrzött gazdálkodásokból szerzik be. Az étteremben többek között saját kávékeverékkel, bioorganikus borokkal, saját főzésű lekvárral és magyar termelők alapanyagaiból készült ételkülönlegességekkel várják a vendégeket.

Aria_Hotel_17

Aria_Hotel_16

„A minőségi alapanyagokra az ételek és italok terén is kiemelt figyelmet fordítunk. Miután a konyhában a magyaros ízeket helyeztük előtérbe, így fontosnak tartottuk, hogy a lehető legnagyobb mértékben hazai alapanyagokat használjunk. Ezzel kicsit mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a magyar kistermelők  megrendeléseket kapjanak. Továbbá így a termékek frissességét és minőségét is jobban tudjuk ellenőrizni. Gyorsfagyasztott késztermékek helyett az egészséges, friss hozzávalókat helyezzük előtérbe, és kerüljük az adalékanyagok, ízfokozók, tartósítószerek használatát – mondja Váradi-Szabó Balázs a Stradivari Étterem gasztronómiai szakértője.

„A cél a magyar konyha megújítása volt, természetesen az alapvető ízeket megőrizve – hiszen egy paprikás csirkének paprikás csirke íze kell, hogy legyen. A tálalás és a koncepció viszont ennek megfelelően kicsit sématörő, ezen a téren tartogatunk meglepetéseket” – mondja Ferencz Gábor séf, aki szerint ez a játékos, modern megközelítés a külföldi és a magyar közönség számára is izgalmas lehet.

Már kora reggeltől körülveszi a látogatókat a nagyvilági klubhangulat. A kíváncsi szemek elől rejtett, az utcáról nem látható Stradivari Étteremben zavartalanul élvezhetjük a különleges ízeket. Ha azonban szeretnénk részt venni a belváros nyüzsgő életében, akkor italunkat, kávénkat a Hercegprímás utcára nyíló Satchmo’s Bar and Lounge-ban fogyaszthatjuk el. Hűsítő koktélozáshoz vagy forró italok elfogyasztásához pedig az épület tetején található, lenyűgöző panorámával rendelkező High Note SkyBar télen-nyáron várja a vendégeket. Mindhárom helyszín díjnyertes: az épület tetőteraszának és zárt tereinek berendezését és belsőépítészetét arany és ezüst díjakkal ismerte el a szakma az idei Gastro Design versenyen.

Stradivati Étterem_4

Forrás és további információk:
vincemagazin.hu
Fotók: Darabos György és Balkányi László
facebook.com/StradivariRestaurant
ariahotelbudapest.com
facebook.com/AriaHotelBudapest
varrodesign.hu