Kate Moss az egyik, ha nem a kedvenc divatikonom, nem csak a stílusossága miatt, hanem azért is mert magamban már rég kineveztem az Art Deco nagykövetének. Ennek egyik legjobb bizonyítéka a 2011-es esküvője, ahol a blog még csak halovány gondolat (sem) volt. November elején már bátran kijelenthetjük, hogy vége az esküvői szezonnak, ilyenkorra már tényleg csak különleges esetben választanak időpontot a szerelmesek, tehát épp belefér egy kis nosztalgia. Egyébként is, itt az ideje, hogy betegyem az én kis gyűjteményembe, persze csak egy bejegyzés formájában, Kate esküvőjét.

Kezdjük a gyűrűvel. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor a leánykérés az ágyban történt, ahol Jamie Hince, a The Kills zenekar gitárosa az 1920-as évekből származó replika gyűrűvel jegyezte el kedvesét. Kate odavan Zelda Fitzgerald, a híres író, F Scott Fitzgerald feleségének stílusáért, ezért Jamie úgy döntött, felkutatja eljegyzési gyűrűjüket és azzal kéri meg Kate kezét. A keresés sajnos eredménytelennek bizonyult, azonban találtak egy vázlatot, hogyan festett a gyűrű, így elkészítette annak pontos mását.

Kate Moss_ring

A ruha igazi pompás Art Deco darab. John Galliano megtévesztően egyszerű, valójában gyönyörű aprólékos díszítéssel megálmodott designja hónapok alatt készült el. A ruha a 20-as éveknek megfelelő szabással követi viselője alakját, stílusa a Jazz korszakot idézi. Az esküvő előtt minden magazin a botrányos viselkedése miatt elbocsátott Gallianoról harsogott. Kate a kirúgása után is mellette állt és őt kérte fel esküvői ruhája megtervezésére. A tervezőnek ez a ruha saját bevallása szerint is igazi „kreatív rehab” volt, mi több mondhatjuk ezzel a darabbal tért vissza. Moss édesapja a lagziban mindenki előtt megköszönte a gyönyörű ruhát, majd a násznép állva tapsolta meg a designert. Galliano örök klasszikust alkotott, hisz a ruha 2011 óta etalon. A letisztult, egyszerre nosztalgikus és nagyon is mai kreáció a leendő menyasszonyok egyik első számú ábrándja lett. Mára központi helyet kapott a V&A Múzeum esküvői kiállításán.

Kate Moss_Art_Deco_Glam

Kate Moss_ruha_2

A vőlegény babakék YSL-t viselt, persze rocksztáros, fekete Ray Ban szemüveggel lazán, kényelmesen, boldogan.

Kate Moss_ruha-3

Kate cipőjét a legendás Manolo Blahnik tervezte. A Goichefac modellen az utolsó pillanatokban is tökéletesítettek, variáltak a díszítésen, az ékszereken, hogy pontosan olyan legyen, ami illik a ruhához.

Kate Moss_cipő

A 16 koszorúslány között ott volt lánya, Lila Grace és húga, az azóta szintén a kifutóra lépett Lottie. A kislányok számára igazi kényelmes és szabad viseletet biztosítottak a szintén a 20-as évek inspirálta, könnyű anyagokból készült egyedi ruhácskák.

Kate Moss_koszorúslányok

Kate Moss_koszorúslányok_2

A vacsora helyszínén, az étkező pavilonban tényleg visszarepülhettek a húszas évekbe. Viktoriánus csillárok, barack és lila rózsák, pálma levelek és dekadens Chesterfield kanapék díszítették a helyszínt. Kristálypoharak, pezsgő piramis, visszafogott, ízléséses fehér terítés és vele kontrasztos sötétbarna székek várták a vendégeket.

 

A modell azt nyilatkozta, őt is elkapta az menyasszonyok idegessége: „Voltak már hatalmas szülinapi bulijaim, rendeztem partikat másoknak, de ez teljesen más. Ez a MET Gála! Figyelned kell minden egyes részletre és közben azon kapod magad, hogy elmegy az eszed. Azt szerettem volna, ha álomszerű minden, imádom a húszas éveket. A Nagy Gatsby-t. Az esküvő kód neve GG (Great Gatsby) volt egy darabig. Azok a fények, a dekadencia és a szórakozás. Rock ‘n’ roll Gatsby!”

PS: Sajnos 2015. augusztus elején a pár szakított. :(

Forrás:
vogue.com
independent.co.uk