A 2012 októberében debütált a Rienne Creations megalkotója Nagy Adrienn, olyan sokat tapasztalt eddigi divatkalandozási során, hogy nem is volt kérdés az egyedi statement ékszerei gyorsan felkeltik majd az érdeklődést. A MOME textiltervező és designmenedzser szakán végzett, később Milánóban, majd New Yorkban a Marc Jacobs Collectionnél dolgozott. Egy televíziós interjúban nemrég arról is mesélt, milyen izgalmas volt ez az időszak, hisz a divatháznál nem csak „fénymásolt”, hanem igazán közel engedték a tűzhöz. Mégis úgy döntött haza jön és elindítja saját prémium ékszermárkáját.

A Rienne megalakulása óta nem telt el hónap anélkül, hogy ne köszönt volna vissza egy-egy alkotás a legnagyobb magyar divatmagazinok (ELLE, Marie Claire) anyagaiban vagy a televízió képernyőjén (X-Faktor, Nagy Duett). A vintage formavilágot követő ékszerek a klasszikus nőiesség és modernitás kifejezői, melyek könnyedén kombinálhatóak az aktuális divattrendekkel. A darabok kifogástalan minőségű alapanyagokból készülnek, féldrágakövek, selyem szalagok, üvegkristályok, bőr és olyan fém részek felhasználásával, amelyek nem színeződnek el.

Rienne_4

Az ékszerek Budapesten készülnek 5 kontinens, Ázsia, Amerika, Európa, Ausztrália, és Afrika alapanyagaiból, ezáltal valamennyi termék ötvözi és kifejezi a világ kulturális és esztétikai sokszínűségét, miközben harmonikusan kombinálható marad az aktuális divattrendekkel. A tervező célja olyan klasszikus ékszerek létrehozása, melyek új és innovatív módon dolgozzák fel a kézműves hagyományokat.

Mindegyik sorozatban vannak olyan kreációk, amelyeket bármikor szívesen viselnék, de a kedvenceim az első, 2012 őszi/téli kollekció igazi Art Deco darabjai:

Rienne_2012_1

Rienne_2012_0

Rienne_2012_2

2013-ban a Gombold újra! Közép-Európa pályázaton a népi párták formavilágából építkező kollekciójával különdíjat vehetett át. A Zavora (székely kifejezés, jelentése: kavics) elnevezésű ékszerkollekciójában a népi viseletek egy kiegészítőjét, a párta formavilágát értelmezte újra.

Rienne_1

A 2014-es évben plexi lapok tűntek fel a kövek és gyöngyök alapjaként, amelyekkel igazán modern darabok születtek.

Rienne_2

A karakteres Rienne ékszerektől azoknak sem kell tartaniuk, akik inkább az egyszerűbb, minimalista darabokat kedvelik az öltözködésben. Érdemes felpróbálni egy-egy hangsúlyos fülbevalót, karkötőt vagy nyakláncot, mert klasszul fel lehet dobni vele nem csak az alkalmi, hanem a hétköznapi szetteket is. Ez a karkötő szerintem a 2015-ös favorit. :)

Rienne_6

Egyébként teljesen odavagyok a TASTECODE januárban posztolt képeiért, ahol a The Dounut Library fánkjaival szerepelnek a szépségek.

Rienne_TASTECODE

Rienne_TASTECODE_2

Forrás és további információk:
https://www.facebook.com/RienneFashionJewelry
http://www.riennecreations.com/
https://instagram.com/riennecreations/

Üzletek:
Fidji Style Budapest
Treasure Budapest