2013 márciusában, a Mátyás utcai Budapest Music Center épületében, nyílt meg Magyarország első Fineburger* étterme anno Ferencz Gábor séf konyhájával, ahol a tökéletesen komponált látványos és ízletes ételek mellett, minden szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton este 9 órától jazz koncertekkel várják a nagyérdeműt. Ferencz Gábor azóta máshová igazolt, de a hely és a konyha, a remek alapozásnak köszönhetően továbbra is kiváló színvonalon fut. Az Opus étlapja folyamatosan megújul, kínálata évszakonként változik: szívmelengető téli, friss tavaszi, könnyű nyári és buja őszi ételeket főznek.

Opus Jazz Club_4_Babure_oldalassalBabüré oldalassal

Opus Jazz Club_4_PásztortarhonyaPásztortarhonya

A napi ebéd menü mellett, esti koncert menüt kínálnak egyszerű, de pompás harapnivalóval és desszertekkel, amelyeken imádjuk az időnként felbukkanó Art Deco díszítést.

Opus Jazz Club_3_datolyapudingDatolyapuding

Opus Jazz Club_1_holland meggyesHollandi meggyes

Opus Jazz Club_2_almás piteAlmás pite

Az épület a funkcionalitás és a dizájn ütős egységét képviseli: minden egyes helyiség tökéletesen hangszigetelt, próbatermek, koncerttermek, elképesztően sok komolyzenei témájú könyvvel és lemezzel rendelkező könyvtár, tetőterasz, functional room, üvegbeton, jazz. Az étteremből rálátni a mínusz első emeleten lévő színpadra, és az ott folytatódó étteremre. Anyagok és színek terén a feketére pácolt, illetve a nyers fa dominál, de a légies hatást erősítő üvegből sincs hiány. Az ébenfekete zongorával ékesített színpad az alsó szinten kapott helyet, és a hely minden szegletéből rálátni, ráadásul – hála a kiváló akusztikának – az aktuális virtuóz játékát bármelyik asztalnál ülve ugyanolyan minőségben élvezhetjük. Az én kedvencem, a teret szuperül keretező natúr fa-fekete-fehér zig-zag grafika.

Opus Jazz Club_6

Opus Jazz Club_7

Opus Jazz Club_8

*Mit jelent a fineburgerség? Hitvallásuk, hogy csakis a legjobb alapanyagokból és legrafináltabb ízekből komponálják a komplett fogásokat hamburgerrel, körettel, mártásokkal. Sőt, nemcsak a nevükhöz méltó harmóniára, de a korszerű táplálkozás követelményeire is ügyelnek.

Forrás és további információk:
http://opusjazzclub.hu/
https://www.facebook.com/opusjazzclub
Koncertek: http://opusjazzclub.hu/koncertek
Étlap: http://opusjazzclub.hu/etlap
Nyitva tartás:
H-K: 11.30-22.00,
SZ-P: 11:30-24:00,
Szo: 18:00-24:00,
V: ZÁRVA
Asztalfoglalás: (+36 1) 216 7894
http://www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g274887-d4520814-Reviews-Opus_Jazz_Club-Budapest_Central_Hungary.html

http://hvg.hu/gasztronomia/20130625_Gyozott_a_brutalis_burger/
http://player.hu/eletmod/gasztro/fenseges-kacsamell-burger-es-a-hazai-klasszikus-hamburger-muveszi-szinvonalon/
http://www.holmagazin.hu/cikk/magyarorszag-elso-fineburger-etterme