Nemrég beszámoltunk Warby Parker Gatsby inspirálta napszemüveg kollekciójáról és pár hete üdvözöltük a Facebookon is a 2015-ös napszemüveg trendek egyik újdonságát, miszerint ismét hódítanak a ’20 évek kerek lencseformái és keretei, persze nem pont úgy, mint anno. Maga a lencse nagyobb, többet takar az arcból, a keretek lehetnek vastagabbak vagy finomabbak, de ami biztos, hogy a klasszikus fekete és sötétbarna színek mellett most igazán felkapott a fehér vagy mintás, színes keret és a színes lencse is.

Érdekes, hogy a legtöbb itthoni 2015-ös beharangozóból egyszerűen kimarad ez az irány, valószínű mert még kicsit idegen. Az előző évekhez képest valóban teljesen újak a formák, de nekem kifejezetten tetszik és ha valaki magabiztosan tudja viselni ezt a fazont, akkor 2015 nyara az övé, a miénk lesz.

A legnagyobb divatházak (Versace, Gucci, Fendi) már az előző szezonban felvonultatták a kifutókon a saját verziójukat, így ezek a darabok már ott vannak a nagyobb divatüzletek polcain és webshopjaiban. Készítettünk egy kisebb gyűjtést, ha szívesen levadásznátok egyet, akkor most megmutatjuk merre érdemes nyitott szemmel járni.

A H&M webshopja még nem üzemel, de az üzletekben a többi márka közül itt szerezhetjük be a legkedvezőbb áron a klasszikus fekete napszemüveget 1790 Ft-ért.

Napszemüvegek 2015_HandM_ 1790

Az Inditex boltok kínálatában sokféle szemüveg közül választhatunk, a Pull&Bear-nél a fekete és barna mellett találtam egy teljesen átlátszó vastag keretes darabot, égkék lencsével.
Mindegyik 3595 Ft.

Napszemüvegek 2015_PullandBear_3595_1

Napszemüvegek 2015_PullandBear_3595_3

Napszemüvegek 2015_PullandBear_3595_2

A Stradivarius és a Zara üzletekben pedig ott vannak a fentebb említett színes, vidám, mintás napszemüvegek, az előbbi esetében mindegyik 3995 Ft, utóbbinál 4995-7995 Ft között mozognak az árak.

Stradivarius 3995

Stradivarius 3995_1

zara_4995

zara_7995

A Mangonál még tél elején, akciósan sikerült bezsebelnem egy vagány rózsaszín darabot, azóta persze frissült a repertoár (mindegyik 5595 Ft).

Mango_2

És az egyik legnagyobb napszemüveg márkánál a RayBan-nél sem hiányozhatnak az 1920-as évek formái. Árak 170-250 USD között.

RayBan_220 RayBan_250

Természetesen van pár szívem csücske a nemzetközi márkák kínálatában, például a Sunettes-nél, a Finlay & Co.-nál és az Illestevánál, ezek közül szinte bármelyik jöhet.

Finlayandco_3

Illesteva_2

Illesteva_3

Sunettes Sunettes_2

Tudom, nem egyszerű dolog napszemüveget online vásárolni, mindenesetre terepfelderítésre mindig nagyon hasznosak a webshopok. Keresgéljetek kedvetekre és találjátok meg az igazit, hiszen az első tavaszi napsugarak már megérkeztek!

Forrás és további információk:
H&M napszemüvegek
Pull&Bear napszemüvgek
Stradivarius napszemüvegek
Zara kiegészítők
Mango napszemüvegek
RayBan webshop
Sunettes
Finlay & Co.
Illesteva

Divatfotók és cover:
http://www.kissfromnicole.com/finlay-co/
http://melanieknopke.com/product-love-illesteva/
http://hypebeast.com/2013/10/illesteva-2014-springsummer-collection-preview
http://www.saltandwater.org/winter-style/