Mi történik, amikor az új-zélandi, több mint 30 éves múltra visszatekintő textilipari vállalat a Mokum felkéri az Oscar-díjas jelmeztervező Catherine Martint egy kollekció megalkotására? Hát csak annyi, hogy az 1920-as évek csillogásával egyébként is szerelembe esett tervezőnő elképesztően gyönyörű alkotással örvendezteti meg a fényűző stílus szerelmeseit. A Baz Luhrmann Gatsby mozija ihlette Metropolis kollekcióban a színházi stílust köszön vissza. A szövet és tapéta kollekció nem csak a gazdagon díszített felületeket, hanem az art deco geometrikus modernizmusát is megmutatja, vastagon szedett virág-és tonális grafikus mintákkal.

Catherine-Martin-Metropolis-Mokum_1

Catherine-Martin-Metropolis-Mokum_62

A textil kollekció alapját két féle luxus bársony adja, az egyik vastagon szedett virág, a másik tonális, grafikus mintákat ábrázol. A kárpitokat továbbá az art deco korban kifejezetten divatos gyögyház fényű szálakkal egészítették ki.

Catherine-Martin-Metropolis-Mokum_4

A tapéta kollekciót ötféle pazar háttérkép teszi teljessé, melyeket különböző nyomtatási technikákkal, fémes festékekkel, fóliákkal és texturált felület nyomatokkal visznek fel a felületekre.

Catherine-Martin-Metropolis-Mokum_63

Catherine-Martin-Metropolis-Mokum_2

Catherine-Martin-Metropolis-Mokum_3

Website: http://www.mokumtextiles.com/metropolis—catherine-martin-by-mokum
Teljes kollekció: http://www.mokumtextiles.com/search?q=Metropolis%20-%20Catherine%20Martin&search=Go