Tagadhatatlan, egyre több okos kütyü vesz minket körül. A telefonokon túllépve ott vannak az órák, szemüvegek, karkötők, mandzsetta gombok… Ugyanakkor hiába próbáltak nőies darabokat alkotni, néhány kivételtől eltekintve, nem igazán sikerült stílusos kiegészítőket a piacra dobni. A Google is az első verziós, nem túl divatos Glasst, szinte azonnal kicsinosította egy viselhetőbb designnal. Az Intel legújabb készüléke, a MICA (My Intelligent Communication Accessory) azonban igazi csajos, luxus darab. “Olyan kiegészítőt szerettünk volna tervezni, amelyet az emberek büszkén viselnek.” – mondta Ayse Ildeniz, az Intel New Devices Group alelnöke.

Intel_MICA_1

A karkötőket 18 karátos arany és kígyóbőr (bárcsak imitált kígyóbőr lenne, bevallom számomra a luxus ott ér véget, ahol a bőr kezdődik) bevonattal, ívelt zafír kijelzővel látták el. Jelenleg két verzióban elérhető. Az egyik fekete alappal, középen lápisz kővel, két oldalt igazgyöngyökkel, a másik fehér alapon, középen tigrisszemmel, mellette pedig két obszidián kővel díszítve.

Intel_MICA_5

Intel_MICA_2

Na de mit is tud a MICA? Kapcsolódik a Google naptárhoz és a Facebook fiókhoz, így képes esemény értesítéseket küldeni, továbbá fogadja a beérkező szöveges üzeneteket és e-maileket, amelyekre előre programozott sablon üzenetekkel válaszolhatunk.

Intel_MICA_4

Intel_MICA_3

Az ékszer 495 dollárért november közepétől megvásárolható kapható a Barneysban, de hamarosan a neten is rendelhető, az OpeningCeremony.us-ról.
Olyan eszközöket tervezni, amelyet szívesen hordanak az emberek, valóban kihívást jelent, de legyen ez a divat és a tech szektor kihívása, lássuk mi lesz a következő okosság.

Forrás és további információk:
http://www.intel.com/content/www/us/en/wearables/fashion-technology.html
http://openingceremony.us/
http://www.wwd.com/media-news/digital/intel-opening-ceremony-talk-mica-8035448
http://www.wired.com/2014/11/intel-mica-bracelet-december/#slide-id-1645145
http://www.self.com/flash/technology/2014/09/intel-opening-ceremony-introduce-mica-latest-wearable-tech/