Sok minden változott az Inventino háza táján, mióta legutóbb beszámoltam a Charlotte kollekcióról. Múlt héten találkoztam Jakócs Zsanettel, aki mesélt a legújabb ékszereiről.

A korábban megjelent titokzatos Charlotte indikálta a beszélgetést, hajtott a kíváncsiság, szerettem volna tudni, mi inspirálta, már csak azért is, mert újra felbukkant. Zsani megalkotta a Charlotte mini változatát, amely rövidebb, mint az első széria. Arany és rosegold verzióban debütált finom, selyemfényre csiszolt felső résszel.

Inventino_1

Az ékszert Sarolta, egy idősödő hölgy ihlette, aki a hetvenes éveire sem felejtette el, hogyan kell nőnek lenni. Ő, az igazi nő inspirálta a tervezőt, a fülbevaló megalkotására, épp azzal a céllal, hogy a ma nője merje betölteni a nő szerepét, vállalni ezt az arcát, annak minden szépségével, törékenységével és eleganciájával. Annyi mindent csinálunk, tanulunk, dolgozunk, sportolunk, háztartást vezetünk, édesanyák vagyunk, barátnők és feleségek, egyszerre szeretnénk ambíciózusak, határozottak lenni, mindig talpra esni. Persze mindent nem lehet, ezért a kérdés: mikor vagyunk nők? A Charlotte ennek a néha háttérbeszoruló, kicsit elnyomott oldalunk felfedésére született. Egyébként izgalmas, mert amikor olyan idős hölggyel találkozom, aki stílusosan öltözik, szépen sminkelt, tökéletes a haja és makulátlan tiszta a cipője, akkor arra gondolok, remélem én is ilyen csinosan róhatom majd az utcákat 30-40 év múlva. Köszönet Saroltának ezért a gyönyörű ékszerért és az összes stílusos nőnek, hogy időről, időre emlékeztet minket, az elegancia nem kor kérdése.

Biztosan sokan gondolják, hogy egy ilyen hosszú fülbevaló csak keveseknek áll jól, pedig az elegáns, egyszerű vonala bármelyik arcforma mellett jól mutat. Ráadásul én kifejezetten preferálom, azokat a fülbevalókat, amelyek tű-bedugóval viselhetőek, valahogy mindig szebben mutatnak a fülemben.

A Charlotte-tal egyszerre született meg a Nature kollekció legújabb sorozata is. Az őszi természeti formák, virágok, termések és a különböző, szintén évszakhoz passzoló fekete lakk, arany, meleg bordó színkombinációkkal készültek az ékszerek.

Inventino_3

Inventino_2

Inventino_5

Zsani nyár elejétől egyedül menedzseli az Inventinot, tele van ötletekkel és tervekkel: “Az ékszerek megálmodásakor különös figyelmet fordítok az egyedi formavilág tervezésén túl, a kiváló minőségű bőrök választására. Az alkotás során jellemzően a számomra fontos kérdésekre adott válaszaimat öntöm formába. A formavilág tervezése, az ékszer születése egy-egy engem foglalkoztató gondolat mélyebb körüljárása után veszi csak kezdetét.”

Hamarosan pedig egyre több designer shopban és butikban találkozhatunk az ékszereivel.

További információk:
facebook.com/inventino.budapest
inventinocollections.com/
design@inventinocollections.com

Vásárlás:
My Day Collection
Black Box Concept Store