Hirtelen ötlettől vezérelve böngésztem át az IKEA világítás kínálatát, mert a hétvégén találtam egy igazán fényűző lámpaernyő családot, a NYMÖ-t. A kutatás közben meglepődtem, mennyi érdekes darab van, amely könnyen beilleszthető, szinte bármilyen stílusban berendezett otthonba. Persze, ha arra vágyunk, hogy egy kis frissességet vigyünk haza, akkor is beválnak.

A tanúság mindenesetre számomra az, ha nincs konkrét elképzelésem megéri egy kis időt tölteni azzal, hogy átfésüljem a netet. Nálam ez sokkal jobban működik, mint ha eltöltenék az áruházban 1-2 órát, mert könnyen megeshet a szuper enteriőrök között, hogy az erdőtől nem látom a fát, mindig rábukkanok valami újabb, izgalmas dologra és elsiklik a figyelmem afelett, amit valójában keresek.

A listát a már említett NYMÖ családdal kezdem, ami a lavinát indította. Az ernyők kívül türkiz, sötét pink, fekete, illetve fehér színűek, belül pedig mindegyik fényes vörösréz árnyalatot kapott, ettől olyan fenségesek.

IKEA_NYMO_11

IKEA_NYMO_55

Ha valami visszafogottabbat szeretnénk, akkor keressünk extrább lámpatestet, például az ERKAP-ot, amely asztali vagy álló lámpához is pompás alapot biztosít és egy szimpla ernyővel teljes összeképet érhetünk el. Persze, ha igazán bátrak vagytok, akkor a NYMÖ elemekkel is kombinálhatjátok, a fekete test a fekete-réz ernyővel nagyon hatásos duó lenne.

IKEA_Ekarp_3

Szintén nem rég vásárolhatjuk a KAJUTA asztali lámpákat, amelyekkel hangulatos fényt varázsolhatunk a kívánt helységbe. Ráadásul a vidám élénk színek mellett az én kedvenc szürkémben is elérhető.

IKEA_Kajuta_22

Az újdonságok között találtam rá a VANADIN családra, markáns mintája fali, álló és mennyezeti lámpaként is jól érvényesül. Sőt, a fehér mellett, ütős feketében vagy élénk lila színekben választhatjuk.

IKEA_Vanadin_4

A legkevésbé visszafogott szereplő a listán a STOCKHOLM csillár. Nem kifejezetten Art Deco darab, de olyan szép példákat találtam, milyen jól mutat minimalista bútorok között, amelyek akár ’20 évekbeli fotelek vagy asztalok is lehetnének kis variálással, hogy nem maradhatott le.

IKEA_Stockholm_1

IKEA_Stockholm_2

Mutatok most valami igazán aranyosat. A színes GAVIK lámpák számomra a LAMPAN sorozat friss verzióját adják. Amennyire egyszerűek annyira mutatósak. A design, annyira okos és elegáns, hogy egy mintás tapéta előtt (pl. ilyen vagy ilyen), a hálóban az éjjeliszekrényen vagy a nappaliban a komódon is fantasztikusan mutat a kis színes „gomba”.

IKEA_Gavik_2

A végére pedig két klasszikus falilámpa. A LILLHOLMEN fali és mennyezeti fényforrásai, nikkel test, fehér búra együttesükkel az előszobában vagy a fürdőben a tükör mellett, akár duplikálva is megállják a helyüket.

IKEA_Lillholmen_3

IKEA_Lillholmen_2

A másik pedig a MINUT család egyik darabja. Ez a kis falilámpa a fentieken túl a hálóban is jó választás, különösen tetszetős a falikar része miatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrás és további információ a termékekről:
www.ikea.hu
www.facebook.com/IKEAHU
NYMÖ
EKARP
KAJUTA
VANADIN
STOCKHOLM
GAVIK
LILLHOLMEN
MINUT