Lássuk, megérte hosszú, kígyózó sorokban küzdeni a darabokért?

A svéd divatmárka minden évben egyesíti erejét egy menő divatházzal, hogy elérhető(bb) árú darabokkal borzolják a vásárlói kedélyeket. Tehát hetek óta másról sem szólnak a hírek az H&M háza táján, mint az új együttműködésről a párizsi Balmainnel. A november 5-én érkezett kollekciót mindössze egy óra alatt elkapkodták a vásárlók a Vörösmarty téren és az H&M webshopja is villámgyorsan kiürült. A francia márka haute couture darabjai jellemzően gazdagon, szinte roskadásig díszítettek gyöngyökkel, berakásokkal, madzagokkal, nyomott mintákkal. Sem a könnyedség, sem a légiesség nem jellemző, ezek inkább ünnepi statement remekművek. Arany, fekete, fehér, smaragd és jade zöld színekkel dolgoztak.  A jellemzően barokkos motívumok közé bekerült egy-két szimmetrikus etno elem, ezeknek van egy egész kicsi 20-as évekbeli hangulata. Bár az erős válltömések és a merev, kemény, vastag anyagok azért jó messze állnak ettől a korszaktól. Az azonban bizonyos, hogy még a mindennapokba szánt ruhadarabok is fenséges francia eleganciával bírnak. A kollekciót olyan szupermodelleken láthatjuk viszont mint Gigi Hadid, Kendall Jenner vagy Jordan Dunn. Itthon pedig Lilu volt a kampány arca, a promo időszakban számos kisfilmet készítettek vele: facebook.com/lilublog/videos

H&M x Balmain_9

H&M x Balmain_1

H&M x Balmain_5

Aminek kifejezetten örültem, hogy a Balmain a ferfiakra is gondolt, nem is keveset, őket is egy teljes kollekció várja, a meredek túldíszített darabok mellett kifejezetten szép viselhető ruhákkal. A kollekció, tetszetős, de az H&M termékek között meglehetősen borsos az ára. Ennek ellenére a saját kollekciós Balmain mellett most a töredékéért vásárolhattak a legelvetemültebbek a vörösszőnyeges designer kreációkat. A lenti galériában jobbra az egy korábbi kollekció Balmain darabját látjátok balra pedig az együttműködésből született ruhát.

H&M x Balmain_12

H&M x Balmain_8

H&M x Balmain_3 másolata

Általános tendencia, hogy ilyenkor azok, akik résen vannak nem saját részre vásárolnak. Ha valaki mérettől függetlenül számtalan ruhát bezsebel valószínű később az ebay-en, magasabb áron egyszerűen továbbadja a darabokat.

Ja igen és már itt a kedvencem az egész kollaborációval kapcsolatban:

H&M x Balmain_meme

További információk:
www2.hm.com