A minden értelemben tekintélyes női cipő szalon a Harrods 5. emeletén, közel 42 000 nm2-en terül el, így több mint 80 világmárka 100.000 cipőjének biztosít fényűző teret.  A teljes designért a Shed Interiőr és Design felel. Az olyan értékes belsőépítészeti referenciák mellett, mint a Vertu, a Prada vagy a Hunter, a Shed portfóliójába tökéletesen passzol a londoni Harrods áruház női cipő részlege.

Olyan designt szerettek volna megvalósítani, amely tükrözi mindazt, amit a Harrods képvisel, ezért drámai teret alkottak, amelynek igazi lényege az utazás. Kaland a csodás cipők mesebeli és luxussal teli világába, melyet az ügyfelek az első pillanattól kedve megtapasztalhatnak. A drámaiság megalkotásához Art Deco inspirációt kombinálták a klasszicizmus szellemével, így sikerült igazi glamúr érát kreálni.

A belső kialakítás során a mennyezet mintegy 30 méter hosszú, tekergő, lendületes görbékkel és hangsúlyos egyenes vonalakkal kúszó installációt kapott, melyből kúpos csillárok nyúlnak a fényes, jég kék márvány padló felé. A padló csillogását puha szőnyegekkel és íves sárgaréz díszekkel törték meg. A bútorozott területek fontos szerepet játszanak a vásárlási élmény fokozásában, a cipők üveggel és tükrös felületekkel kombinált réz állványokon kapnak helyet.

Harrods_1

Harrods_2

Harrods_3

Harrods_4

A részlegen a vásárlói tér mellett, 17 „kisebb” luxus üzlet került kialakításra szintén Art Deco stílusban, ahol legnagyobb cipő márkák, többek között a Tod, Chanel, Dior, Christian Louboutin, Louis Vuitton, Valentino, Prada, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo és Gucci darabjai kaphatóak.

Harrods_6

Harrods_CHANEL

Harrods_jimmy choo

Forrás és további információk:
http://www.harrods.com/shoe-heaven/in-store
http://shed-design.com/projects/retail/harrods/
http://retaildesignblog.net/2011/08/25/harrods-ladies-shoe-salon-by-shed-london/
http://www.syahdiar.org/art-deco-themer-interior-store-design-harrods-shoe-salon-by-shed.html
https://www.behance.net/gallery/10187485/Harrods-Restaurant-Design-Vray-Rendering
http://www.dezeen.com/2011/03/01/harrods-shoe-salon-by-shed/