A 2010-ben alapított Dora Abodi márkát indulása óta hazai és nemzetközi figyelem övezi. Abodi Dóra minden hazai és több nemzetközi díjat elnyert (Glamour Woman of the Year, Hungarian Fashion Awards, Düsseldorf Modeakademie Design am Rhein első díj, International Handbag Designer’s Awards döntő 2012, 2013), jelenleg pedig a Vogue Italia és a Domus Academy közös ösztöndíja jóvoltából Milánóban végzi a mesterképzőt, illetve Milánóból irányítja a márkát.

A márka kifinomult, míves és ékszerszerűen kidolgozott ruhái, táskái és kiegészítői kiváló minőségű olasz, francia, angol anyagokkal, egyedileg gyártott kellékekkel készülnek. Meglepően új megoldások és a márka védjegyévé vált innovatív digitális nyomatok jellemzőek a Dora Abodi brandre.

Az első kedvenc a 2012/2013 őszi/téli kollekció volt, amely geometrikus Art Deco díszekkel, különböző anyagok kombinálásával (bőr, toll, szőrme) került kifutóra.

dora-abodi-Tollas_bal

dora-abodi-Kabát_jobb

dora-abodi-mini-bal

“Azt gondolom, hogy csak az a márka lehet sikeres a divatban hosszú távon, ami egyedi és eredeti, ami egy saját, összetéveszthetetlen koncepciót és víziót fogalmaz meg. Talán ezt nevezném tervezői ujjlenyomatnak.“ – mondta Dóra nem is olyan rég a rebellive blognak.

A mostani 2014/2015 őszi/téli vonalban sokkal visszafogottabban jelenik meg az Art Deco. A legújabb darabokat a Future of Fashion project egyik nyerteseként Párizsban állították ki, illetve New Yorkban és Milanóban is prezentálták már a buyereknek. A kollekciót a Transformerek, Hajime Sorayama erotikus robotjai, valamint a Lamborghini Countasch inspirálta, de Dóra egyik jellegeztes stílusjegye, a „barokk futurizmus” is jelen van.

dora-abodi-2014aw_1

dora-abodi-2014aw_2

Fotók: Vince Baráti
Smink: Reni Vörös
Modell: Betty /Icon Model Management Budapest/

A már jól ismert, ikonikus Twin Unisus (ami a márka védjegyévé vált) clutch és Phonenix Egg táskasorozat is új darabokkal bővült.

dora-abodi_táska_1

dora-abodi_táska_2

Forrás és további információk:
www.doraabodi.com
https://www.facebook.com/DoraAbodi
http://instagram.com/doraabodi
http://doraabodi.tumblr.com/
https://www.youtube.com/user/doraabodi
http://www.fashionising.com/clothing/b–dora-abode-golden-details-22670.html
http://www.fashionising.com/lookbook/b–dora-abodi-aw-14-look-book-73173.html
http://rebelliveblog.com/2014/03/17/futurisztikus-amazonok-dora-abodi-aw-2014-15/
http://streetfashionbudapest.hu/blog/article/dora-abodi-aw201415
http://www.klassz.hu/bolt/dora-abodi/taskak-785