A Daalarna esküvői ruhák rendkívül népszerűek, Benes Anita munkáit izgalmas formák, csábító anyagok, szenvedélyes színek jellemzik. Az Alkotmány utcában található couture esküvői és alkalmi ruha szalonja olyan, mintha a ruha mennyországba csöppentünk volna. A Daalarna fő profilja a méretre készített egyedi menyasszonyi ruhák, de emellett készít menyecskeruhát, báli és estélyi ruhát, koszorúslány ruhát és öltönyöket férfiaknak. Mindezeket haute couture minőségben, kézműves hagyományokkal megspékelve.

Az eddigi években tartott zártkörű bemutató helyett idén először a nagyközönség számára is láthatóak voltak a legújabb modellek. 2014. március 7-én a Millenárison került megrendezésre a Daalarna éves haute couture divatbemutatója. A helyválasztás tökéletesre sikerült, óriási terek, nagy belmagasság és egy 34 méter hosszú kifutó, melyet frappánsan közepén fehér, vékony rojtokból álló „függönnyel” választották ketté, hogy az egyszerre egymás mellett vonuló két modellből csak egyikre koncentráljunk.

Daalarna_1

A bemutató első felében alkalmi és koktélruhákat, a második részben klasszikus és különleges esküvői viseletet mutatott be a tervező. A modellek lábain szuperelegáns, a ruhákhoz tökéletesen passzoló REKAVAGO cipők voltak.

Daalarna_2

Daalarna_3

Mi inspirálta az új kollekciót?

„Idén nagy hatással volt rám a kifutókat jelenleg uraló finom erotika, mely menyasszonyi ruhákban való megvalósítása igazi kihívás és izgalmas feladat. …Mindig is szerettem feszegetni a határokat, így idén szabad utat engedtünk egy merészebb vonalnak, mely mind a formákban, mind pedig az anyagpárosításokban megmutatkozik. Mindezek mellett az új kollekció megalkotásához hozzájárult a jelenleg oly divatos Gatsby-stílus is, a csillogó és fényűző ’20-as évek világa. A legújabb Daalarna modellek egy új irányvonalat jelölnek ki, melyben találkozik a márkára jellemző romantikus lágyság, valamint egy újfajta, érzéki és buja nőiesség.”

Daalarna_4

Daalarna_5

Forrás és további információk:
http://www.daalarna.hu/
https://www.facebook.com/Daalarna
http://www.pinterest.com/daalarna/
Fotók a kifutón: Kondella Misi Photography
http://welovebudapest.com/uzletek.szolgaltatasok/divat/daalarna
http://ideafashion.hu/a-daalarna-bemutatta-legujabb-kollekciojat-2/