Rendben, első szemlére azt mondom nincs tipikus útmutató, hogyan is kell festenie egy igazi art deco csokornak, de mégis van pár virág, amelyet előszeretettel használnak a stílus környezetében és van egy személyes kedvenc is.

Leggyakrabban azt tapasztaljuk, hogy a dekorban és a ruhán is olyan hangsúlyos minta vagy kiegészítő szerepel, amelyet egy harsány csokorral nem előnyös kombinálni, inkább javasolt hagyni, hogy a részletek vagy motívumok érvényesüljenek. Ezért az első legletisztultabb és legszebb megoldást a hortenzia kínálja, de hasonlóan visszafogott hatást érhetünk el akkor is,  ha a csokrot vagy a dekort egyetlen típusú virágból alkotjuk meg.

Art deco glam csokrok_1

Art deco glam csokrok_2

Art deco glam csokrok_3

Art deco glam csokrok_4

Ha ennél kicsit többre vágyunk, akkor jöhet az anemóna. Szuper elegáns a fehér szirmokkal, középen éles sötét hangsúllyal. Ez a virág egyedül is csodás, de szépségesen lehet kombinálni más gyönyörűségekkel, lényeg a visszafogottság.

Art deco glam csokrok_5

Art deco glam csokrok_6

Art deco glam csokrok_7

A harmadik, nekem nagy kedvencem a kála. Szerintem ez egy igazi art deco virág, pedig nem gyakran látok példát a használatára. Legyen szó egyetlen szálról, teljes csokorról vagy dekor alkalmazásról csodásan passzol az art deco ívekhez.

Art deco glam csokrok_8

Aki valami még különlegesebbre vágyik, az könnyedén találhat olyan kompozíciót, amibe beleszerethet, akkor is ha természetesebb hatású csokorra vágyik, például tollakkal vagy bogyókkal kiegészítve.

Art deco glam csokrok_10

Art deco glam csokrok_11

Sőt, olyan extrém példákat is találhatunk, amikor a csokrokat ékszerekből, régi brossokból komponálják meg. Ilyenkor fontos figyelni, hogy ne lépjük túl az ízlésesség határát, mert ami a fotókon remekül mutat, az a valóságban nem biztos, hogy ilyen szépen csillog.

Art deco glam csokrok_12

Képek forrása: http://www.stylemepretty.com/gallery/picture/1610077/, http://spindlephotography.com/art-deco-inspiration-shoot-on-grey-likes-weddings/
További fotók: http://www.pinterest.com/artdecoglam/csokrok/