Bár tény, hogy ez a korszak a nőknek kedvezett, azért a férfiak öltözködésére is érdemes kitérni. Ekkor váltak divatossá például a sötétkék, a drapp és a szürke zakók hajszálcsíkos változatai, amelyek kétsoros gombolással készültek. A sportos életmódnak köszönhetően a férfiak ruhásszekrényében is megjelent a tweed, amelyből például hátul övvel összehúzott sportzakókat készítettek. A trencskó − sportos kabát − is a húszas években volt divatos, és bár hódítottak a mellények, azokat napközben inkább a kardigánra vagy kötött pulóverre cserélték.

Tökéletes The Great Gatsby kollekciójával a Brooks Brothers mintát ad a férfi viseletre, a cipőktől egészen mandzsetta gombokig.

 

Akárcsak a nők, a férfiak is zselével formázták a hajukat, amit középen választottak el, és szorosan a fejre fésültek. Kalapot hordtak, de a cilinder már teljesen divatjamúltnak számított. Nagy szerepet kapott a nyakkendő, amely a divatosság elengedhetetlen kelléke volt.

 

Azt kell mondjam, ha végignézek a darabokon, a mai elegáns férfi öltözékbe ezek mind beépültek. A hipszter csokornyakkendők, az elegáns elöl gombos kardigánok, jól szabott öltönyök, különböző mintás kényelmes zakók, a legjobban öltözött férfiemberek szekrényében biztosan felbukkannak.

Hétvégén fedeztem fel, hogy az ausztriai McArthurGlen designer outletben, a hegyeshalom határhoz közel eső Parndorfban már Brooks Brothers üzlet is van. Jelenleg épp egy hatalmas Greta Garbo poszter pompázik a a csodás, csábító kirakatban.

Forrás és további információk:
brooksbrothers.com
facebook.com/BrooksBrothers
twitter.com/brooksbrothers
pinterest.com/brooksbrothers/
youtube.com/user/Brooksbrothers/videos
instagram.com/brooksbrothers/