A Hansgrohe név hallatán az első, ami beugrik a környezettudatos német vállalatról az EcoSmart technológiának köszönhető energia- és víztakarékos megoldás, a fantasztikus design és a szépséges termékfotók, hiányos öltözetű férfiakról. ;D Most azonban valami másra bukkantam az Axor kollekciói között.

A Hansgrohe különleges, kortárs dizájnerekből és építészekből álló tervezőcsapata, mindig álmaik fürdőszobáján keresztül mutatják meg, hogy miként lehet a fürdő az életterünk. Eltérő tervezési stílusuk és gondolkodásmódjuk a választási lehetőségek sokaságát teszik elérhetővé.

A vállalat márkaarculatának meghatározó partnere, egyúttal a legsikeresebb német tervezői csapat, a Phoenix Design, Tom Schönherr és Andreas Haug párosa. Nekik köszönhető a 20-as évek aranykorának hódoló Carlton kollekció. Lendületes formáival az elbűvölő grandhotelek napjait idézi, elemei az Art Deco jegyek és a modern csaptelep kényelmét ötvözik magukban. A sokszínű sorozat a valódi luxus érzését közvetíti – a háromlyukú- vagy a kétkaros mosdócsapteleptől a nosztalgikus showerpipe-on keresztül egészen a kiegészítőkig.

Hansgrohe_Axor_Carlton_2

Hansgrohe_Axor_Carlton_1

Hansgrohe_Axor_Carlton_3

Hansgrohe_Axor_Carlton_4

Előfordulhat, hogy egy fürdőszobába a megszokott króm kivitel helyett, jobban passzol az arany vagy a rozsdamentes acél hatású felület. A Hansgrohe erre is gondolt, különleges kivitelezést vállalnak egyes darabok esetében, melyek kialakítását környezetvédő PVD eljárással végzik.

Hansgrohe_Axor_Carlton_szinek

Nagy örömömre, megint tudok mutatni egy olyan enteriőrt, amelyben ezek az Art Deco stílusú szaniter termékek és kiegészítőik úgy illeszkednek, hogy aki belép, azt nem az „ódon retro feeling” fogadja, hanem a minimalista, modern környezetbe csempészett fényűző pompa.

Hansgrohe_Axor_Carlton_5

Forrás és további információk:
http://www.hansgrohe.hu
https://www.facebook.com/hansgrohe.hungary
http://www.pinterest.com/hansgrohe/
http://www.pinterest.com/axor/

Teljes Carlton kollekció
Axor online lapozható márkakatalógus
Axor pdf márkakatalógus