A Hercegprímás utca eredetileg eklektikus stílusú épülete az elmúlt években üresen, életveszélyesen állt. Henry Kallan, a Library Hotel Collection tulajdonosa, 2008-ban vásárolta meg az évekig üresen álló házat. Az Aria Hotel létrehozásával szerették volna, ha nem is eredeti képére formálni a homlokzatot, de nagyon hasonlóra ahhoz, illeszkedvén a budapesti utcaképbe. Habár a kivitelezés során súlyos szerkezeti problémákra derült fény és végül az egész épületet le kellett bontani, a restaurátorok által mentett homlokzati és belső díszítő elemek a szerkezetépítés után visszakerülhettek az eredeti helyükre.

A zenei témájú exkluzív belső terek megtervezésére Varró Zoltánt kérték fel, akinek nevéhez olyan budapesti munkákat kapcsolhatunk, mint a Gerbeaud Cukrászda, az Émile, vagy a Michelin-csillagos Onyx Étterem enteriőrje. Zoltán a századelő nagypolgári lakásainak légkörét ötvözte a minden igényt kielégítő stílusossággal, részletekbe menő exkluzivitással, így az eredmény egy kifinomult, modern, minden luxussal felszerelt szálloda, fantasztikus belső terekkel.

Aria_Hotel_1

Aria_Hotel_2

Aria_Hotel_5

Aria_Hotel_6

Aria_Hotel_7

Aria_Hotel_8

Aria_Hotel_9

Az Aria négy szárnyból áll, ezek négy különböző zenei irányzatot képviselnek: klasszikus, opera, jazz és kortárs. Az opera fő színe a lila, a klasszikus zene a kék, a dzsessz zöld, a kortárs zene narancssárga színt kapott. Mind a négy szárnyhoz külön liftek tartoznak, így sokkal intimebb a hangulat, hiszen nem járkálnak idegenek a szobák előtt, mindenkinek megmarad a privát szférája.

Az Aria  nem csak egy hotel, hanem egy nagyvárosi találkozóhely is. A “bérház” teteje sem maradt kihasználatlan, a High Note Sky Bar, nem csak a szállóvendégek kedvére tesz, ugyanis mindenki számára látogatható. Természetesen előzetes foglalással, hiszen rooftop barból ilyen közelről még sosem láthattuk a Bazilika kupoláját.

Aria_Hotel_Sky terrace

Itthon talán ismeretlen a november 9-én megrendezésre kerülő Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design, ami a vendéglátóipar egyik legrangosabb díja, azonban Varró Zoltán és csapata révén most hazánkban is ráirányulhat a figyelem. Az impozáns Aria Hotel a Legjobb Luxus Előcsarnok, a Legjobb Luxus Vendégszoba és a Legjobb Luxus Hotel kategóriában is jelölt. Mégis mi ez a díj? Erről olvass többet itt: http://epiteszforum.hu/az-aria-hotel-a-gold-key-awards-finalistai-kozott

Forrás és további információk:
Fotók: Darabos György és Balkányi László
ariahotelbudapest.com/
facebook.com/AriaHotelBudapest
varrodesign.hu/
octogon.hu/magazin/egy-jo-hotel-a-belsovel-indul/
welovebudapest.com/hotelek.szallasok/tetotol.talpig.bejartuk.az.aria.hotelt
epiteszforum.hu/az-aria-hotel-a-gold-key-awards-finalistai-kozott