2014. októberben indult az Antik PLACC a Fővám téri Bálnában. Ott voltunk a nyitó eseményen és már akkor is tetszett a koncepció, amelyben a megmutatják a régiségek modern lehetőségeit, de nem a giccses formában, hanem a maguk szépségében. Az antik kincseket, dizájn klasszikusokat és retro tárgyakat kínáló vásár mellett, iparművészek és restaurátorok munkáit is meg lehet tekinteni, de a dédnagyszülőktől örökölt dolgokra is kérhetünk értékbecslést. Mégis azt gondolom, ez évtől találta meg igazi otthonát az AnKERTben, ahol azóta is rendszeresen vadászok. Szóval az új helyszín, új lendületet is hozott, mind hangulatában, mind a kiállítók tekintetében, a kincsek újra életre keltek.

AnKERT_2

Antik_PLACC_1

A vásár mellett hetente bemutatkozik egy restaurátor, vagy egy felújító, a gyerekek pedig szakemberek irányításával szórakozást találhatnak a Fabrika Műhelyben. Vannak újragondolt, átalakított díszek, székek, asztalok, és régi szobrok, lámpák, retró emlékek, képeslapok, gyertyatartók, vallási tárgyak és lakberendezési holmik – ráadásul olcsón, mondjuk bevallom az Art Deco élményeket tényleg vadászni kell, de én már megtaláltam az „PLACC Szépét”, anno posztoltam is.

Antik_PLACC_2

A gasztronómiai élvezetekről az AnKERT gondoskodik, konyhájának köszönhetően frissen grillezett nyársat, hamburgert és mexikói finomságokat is rendelhetünk.

AnKERT_1

Plusz piros pont, hogy a hely kutyabarát.

AnKERT_4

A We Love Budapest fogalmazta meg a legtalálóbban: „Ez az első vásár, ami összehozza a fiatal designer generációt és a klasszikus régiségkereskedőket.” Tehát vasárnaponként 10-17 óráig a Placcé a terep az AnKERT-ben. Ja igen, a belépés ingyenes.

UPDATE: Az Antik PLACC tovább költözött. Keressétek a kincseket, minden vasárnap a gyönyörűen felújított Klauzál téri Vásárcsarnokban.

Forrás és további információk:
http://antikplacc.hu/
https://www.facebook.com/antikplacc
http://instagram.com/antik_placc_budapest
https://www.facebook.com/ankertbar
http://fesztivalok.varosom.hu/blog/sajtokozlemeny/Jol-vizsgazott-az-Antik-Placc-az-Anker-t-ben.html